Noorder Leidsevaart 11, 2182 NA Hillegom

Over ons

De afgelopen 25 jaar hebben wij veel kennis opgedaan over natuurvriendelijk tuinieren. Dit heeft ons gesterkt in de overtuiging dat een tuin méér kan zijn dan een groene oase. Door rekening te houden met de omgeving, beplanting, dieren en ecosystemen kan uw tuin een bron van duurzaamheid en biodiversiteit worden.

Daarom kunt u bij De Tuinecoloog terecht voor advies waarmee u zelf aan de slag kunt gaan om uw tuin meer biodivers, natuurondersteunend en/of duurzamer te maken. Als u het werk liever uit handen geeft, doe dan onze Tuin Quickscan, kies een pakket en laat uw tuin ecoproof maken door ons team van professionele hoveniers.

De Tuinecoloog

Onze tuinecoloog Rens heeft zich gespecialiseerd in beplanting, dieren en ecosystemen waardoor hij zich nu ecologisch deskundige mag noemen. Door regelmatig met andere ecologen en hoogleraren op het gebied van tuinontwikkeling te spreken, blijft zijn kennis altijd ‘up-to-date’.

Met zijn visie op de natuur en zijn vele jaren aan ervaring, maakt Rens het mogelijk om het ecologisch evenwicht in uw tuin te herstellen. Hij staat voor u klaar voor alle mogelijke adviezen. Van tips voor natuurlijke beplanting en inheemse planten om bijvoorbeeld meer vlinders of bijen in de tuin te krijgen tot aan het herindelen van borders en het geven van snoeiadvies.

Felix, onze bevlogen ecologisch tuindeskundige, heeft zijn hart en ziel verpand aan beplanting. Naast zijn groene vingers, is hij een fervent vogelaar die u meeneemt op boeiende vogelsafari’s in binnen- en buitenland. Met zijn uitgebreide kennis van vogelsoorten, helpt hij u graag bij het creëren van een tuin die aantrekkelijk is voor een diversiteit aan gevleugelde bezoekers.

Het Team

Rens

Tuinecoloog

Maartje

Office Manager

Felix

Ecologisch tuindeskundige

Wij weten wat nodig is om uw tuin
naar het volgende niveau te tillen.

Wij weten wat nodig is om uw tuin naar het volgende niveau te tillen.

Wat klanten zeggen

“Van Rens leerden we dat de bloemen die wij hadden vooral waren gekozen op uiterlijk en niet heel insect-vriendelijk zijn, omdat bijen en hommels niet goed de nectar kunnen bereiken. Naar precies deze kennis was ik op zoek. Rens heeft ons, in samenwerking met Natuurlijk Tuinontwerp, geweldig geadviseerd over welke beplanting bijdraagt aan onze lokale biodiversiteit.”
Dhr. en Mevr. Wessels
“Ik houd van tuinieren en wilde graag een verrassend kleurenpallet aan planten in de tuin, geschikt voor vlinders, vogels en bijen. Dat geeft een tuin nog meer leven. Rens heeft goed geluisterd naar mijn ‘planten en kleuren’-wensen, en mij daarnaast zeer verrast met een diversiteit aan plantsoorten.”
Mevr. Boot
“Mijn stadstuin is een plek geworden waar ik graag tijd doorbreng; waar ik kan genieten van de natuur. Dit natuurgevoel heb ik nooit eerder bij mijn tuinen meegemaakt. Het is een eigen stukje bos vol bijen, vlinders en andere insecten. Zij zijn meer dan welkom.”
Mevr. Roos
Tuinecoloog logo 1200x1200

Gratis Tuin Quickscan

Doe vrijblijvend onze tuin quickscan en ontdek hoe ecoproof uw tuin is!